Units for TachoNavigator

This is where you talk about the NXJ software itself, installation issues, and programming talk.

Moderators: roger, imaqine, 99jonathan

Adun
New User
Posts: 9
Joined: Wed Oct 17, 2007 10:37 pm

Units for TachoNavigator

Postby Adun » Wed Oct 17, 2007 10:38 pm

what are the units for tachonavigator, is it centimeters? can i change the units? (IE from cm to inches?)

roger
Moderator
Posts: 371
Joined: Fri Jun 01, 2007 4:31 am
Location: Berkeley, CA

Postby roger » Thu Oct 18, 2007 3:32 am

The Tacho Navigator uses the units of the wheel diameter that you supply to the constructor. It calculates distance moved as the tacho count, converted to radians, times the wheel diameter. (How else?)
Roger

User avatar
bbagnall
Site Admin
Posts: 392
Joined: Fri Aug 04, 2006 4:03 pm

Postby bbagnall » Sat Oct 20, 2007 6:34 pm

If you use centimeters in the constructor it will output centimeters. If you use inches it will output inches.

Adun
New User
Posts: 9
Joined: Wed Oct 17, 2007 10:37 pm

Postby Adun » Wed Oct 24, 2007 3:53 pm

how does it know what the wheel diameter units are in? How does it tell the difference between 2inches and 2cm?

99jonathan
Moderator
Posts: 122
Joined: Thu Mar 01, 2007 5:30 am

Postby 99jonathan » Wed Oct 24, 2007 9:18 pm

it doesn't. It just knows you put in two "x" units as the diameter. That means that each full wheel rotation is 2[pi] x units. Thus it doesn't matter to the program what the units are.


Return to “NXJ Software”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest